Wat u als werknemer kunt doen bij een arbeidsconflict?

Worden uw arbeidsvoorwaarden gewijzigd? Of wordt de invulling van uw functie gewijzigd? Vraagt u zich af of dit zomaar kan? Als advocaat arbeidsrecht Den Bosch help ik u graag ook bij een dreigend arbeidsconflict.

 Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict?

Er is sprake van een arbeidsconflict op het moment dat er een conflict op de werkvloer is dat de samenwerking zodanig beïnvloed, dat er een onwerkbare situatie ontstaat. Dit conflict kan zich voordoen tussen twee medewerkers, maar ook tussen een medewerker en een leidinggevende.

Waardoor ontstaat een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict kan om allerlei redenen ontstaan. Zo kan dit komen omdat uw werkgever bijvoorbeeld uw arbeidsvoorwaarden wil wijzigen of andere eisen wil gaan stellen aan uw functie. Maar dit kan ook worden veroorzaakt doordat de samenwerking tussen twee medewerkers ernstig is verstoord om wat voor reden dan ook.

Wat te doen in geval van een arbeidsconflict?

Op het moment dat er sprake is van een arbeidsconflict of een dreigend arbeidsconflict is het raadzaam om in eerste instantie te kijken of het probleem kan worden opgelost. Dit kan door samen aan de tafel te gaan zitten al dan niet onder begeleiding van een onafhankelijke derde. Samen zal dan gekeken kunnen worden of er een oplossing kan worden gevonden voor het probleem.

Wat zijn mijn rechten bij een arbeidsconflict?

Indien blijkt dat het conflict om wat voor reden dan ook niet in overleg opgelost kan worden is het raadzaam om juridisch advies in te winnen. Belangrijk is om te weten wat u wel en niet moet doen in zo’n situatie. Zeker omdat u meer rechten heeft dan u wellicht denkt.

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Als advocaat arbeidsrecht in de regio Den Bosch bied ik u graag een helpende hand in het geval van een dreigend arbeidsconflict. Om de drempel voor het vragen van advies zo laag mogelijk te maken, kunt u vrijblijvend gebruik maken van een eerste adviesgesprek, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Mocht u dus vragen hebben over een (dreigend) arbeidsconflict, neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag. U kunt dit telefonisch doen op 073 6990050 of een email sturen naar info@vandermolenadvocatuur.nl.

Als advocaat arbeidsrecht Den Bosch richt ik mij op de regio van Oss, Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen.

Advocaat - Marieke van der Molen

Bel Marieke van der Molen,
uw advocaat arbeidsrecht

Tel: 073 – 6990050

Of stuur een email.

stuur een email

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.